Hazel
21-03-2026, 01:43 AM
Administrator - Posts: 35 Threads: 35
Küçük Ali’ye öğretmeni bir ödev verir: "Politika nedir?"
Ali ne kadar uğraşsa da işin içinden çıkamaz ve akşam babasına danışmaya karar verir. Babası koltuğuna yaslanıp anlatmaya başlar:
— Bak oğlum, bu evi bir devlet gibi düşün. Ben eve para getiriyorum, bu yüzden ben Kapitalizm'im.
— Annen bu parayı yönetiyor, ne alınacağına o karar veriyor, bu yüzden o Hükümet'tir.
— Deden paranın doğru harcanıp harcanmadığını denetler, o Sendika'dır.
— Hizmetçi kız, bizim için çalışan İşçi Sınıfı'dır.
— Hepimizin tek bir amacı var; senin rahatlığın. Sen Halk'sın.
— Beşiğinde yatan küçük kardeşin ise Gelecek'tir. Şimdi git ve bunlar üzerine biraz düşün.
Ali kafası karışık bir halde odasına gider. Gece yarısı küçük kardeşinin ağlamasına uyanır. Kontrol ettiğinde kardeşinin altını pislettiğini görür. Yardım istemek için annesinin odasına gider ama annesi o kadar derin uyuyordur ki bir türlü uyandıramaz.
Hizmetçinin odasına yöneldiğinde ise kapının aralığından babasını hizmetçiyle görür! Hemen yan odadaki dedesine bakar; dedesi ise camın kenarında oturmuş, tüm bu olanları ifadesizce seyretmektedir. Kimse oralı olmayınca Ali söylenerek odasına döner ve uyur.
Ertesi sabah babası keyifle sorar:
— Evet Ali, politikayı anladın mı?
Ali kendinden emin bir şekilde cevap verir:
— Evet babacığım, çok iyi anladım: Kapitalizm işçi sınıfını sömürüyor, Sendika buna sadece seyirci kalıyor, Hükümet ise derin uykuda... Halk görmezden geliniyor, Gelecek ise bok içinde yatıyor!
This post was last modified: 21-03-2026, 01:55 AM by Hazel.